پنیر پروسس معطر

ساخت وبلاگ

در حال حاضر ، یکی از انواع پنیر پیشتازدر جهان ، پنیر پروسس1 می باشد . علت محبوبیت این پنیررا می توان به کاربردهای فراوان آن به عنوان یک جزء در غذاهای مختلف ، نسبت داد  ( کاپور ومتزگر ، 2008 ) .

در کشور ما ،یکی از کمبودهایی که در صنایع لبنی وخصوصا در صنعت تولید پنیر کاملا محسوس است ، تنوع پایین محصولات می باشد . در حالی که در بسیاری از کشورها بیش از 400 نوع پنیر تولید وبه بازار مصرف عرضه می شود ، در کشور ما تولید پنیر به چند نوع انگشت شمار محدود شده است .

در واقع پنیر ها یی با درجات رسیدگی مختلف وطعمهای متنوع رسیدگی ، جایگاهی در صنعت پنیر کشور ندارد .

پنیر پروسس نیز درکشور ما اغلب از پنیرهای تازه تولید می شود ، در مقابل در اغلب کشورها ، انواع پنیرهای نرم ، سختو نیمه سخت 3 باانواع و درجات رسیدگی مختلف ودرنتیجه طعمهای متفاوت ، برای تولید انواع پنیر پروسس با هم مخلوط می شوند ( مایر ،1973 ) .

برای غلبه بر مشکل بی مزگی پنیر های تازه وخصوصا پنیر های تقلیدی1 ، می توان از یک سری سیستمهای طعم دهنده ی طبیعی یا مصنوعی در تولید پنیر استفاده کرد ( شاو ، 1984 ) . در بین این سیستمهای دهنده طعم ،پنیرهای معطر2 ،کنسانتره ای از طعم پنیری هستند که بوسیله عمل آنزیمها از پنیرهای مختلف وبصورت طبیعی تولید می شوند (کیلکاولی ، 1998 ) . پنیر های معطر با طعم پنیرهای مختلف در دسترسند (کیلکاولی ، ویلکینسون وفاکس ،1998 ؛ موسکویتز ونوئلک ،1987 ؛ ساترلند ،1991 ) . پنیر معطر علاوه برتامین طعمی چندین برابر قویتر از طعم پنیر طبیعی مشابه ، مزایای دیگری از قبیل کاهش هزینه های تولید را در مقایسه با پنیرهایی با طعم مشابه که دوره رسیدگی وانبار مانی طولانی مدتی را طی می کنند ، دارد ( گلس وجانسون ،2004) .

با توجه به این مزایا  ونیز نیاز به ایجاد تنوع در طعم پنیرهای تولیدی در بازار داخل ، در این پژوهش قصد داریم ، از سطوح مختلف پنیر معطر برای طعم دهی پنیر پروسس استفاده کرده (با توجه به مجاز بودن استفاده از پنیر معطر در پنیر پروسس به عنوان طعم دهنده ( گوینی وهمکاران ،2004 ) ) وپس از بررسی خواص شیمیایی ، فیزیکی و حسی پنیرهای پروسس تولیدی ، سطح بهینه استفاده از پنیر معطر را در پنیر پروسس بدست آوریم .

از طرف دیگر ، تلاشهای زیادی در دنیا صورت گرفته است تا با وارد کردن پروتئینهای آب پنیر به پنیر، بازدهی پنیر افزایش یابد ودر نتیجه تولید پنیر ، مقرون به صرفه تر شود و نیز به این ترتیب خواص تغذیه ای آن بهبود یابد ( هینریچ ،2001 ) ، به این علت که پروتئین های سرم شیر خصوصا آلفا لاکتالبومین ها دارای ارزش غذایی بالایی می باشند وترکیب اسید آمینه های این پرو تئینها به آنچه از نظر بیولوژیکی مطلوب ، محسوب می گردد ، بسیار نزدیک می باشد(کریم ،1380 )  .

یکی از روشهایی بکار گرفته شده ، حرارت دادن شیراست که باعث الحاق پروتئینهای آب پنیر به کازئینها می شود و به این ترتیب ، از ازدست رفتن پروتئینهای آب پنیر در فاز آبی جلوگیری می شود . روش دیگر استفاده از تکنولوژی غشایی1 در تولید پنیر می باشد که باعث نگهداری پروتئینهای آب پنیر در پنیر می شود . همچنین می توان پروتئینهای آب پنیر را توسط اولترا فیلتراسیون2 از آب پنیر جدا کرده وسپس به دلمه پنیر اضافه کرد ( هینریچ ،2001 ) .

یکی دیگر از راههای استفاده از پروتئینهای آب پنیر و جلوگیری از هدر رفتن آنها ،تولید پنیر ریکوتا3 از آب پنیر می باشد .

در کشور ما پنیر ریکوتای تولید شده از آب پنیر در واحدهای لبنی ، برای مصرف تازه خوری به بازار عرضه نمی شود و بصورت فله به واحدهای تولید کننده پنیر پیتزا فروخته می شود و یا در سطح بازار برای تولید ماست چکیده سنتی فله با ماست ، مخلوط  می شود  ، که البته استفاده از پنیر ریکوتا در پنیر پیتزا ویا ماست ، مجاز نمی باشد وتقلب محسوب می شود .

با توجه به اینکه قیمت پنیر ریکوتا در حدود یک دهم قیمت پنیر سفید ایرانی می باشد ( پنیر ریکوتا کیلویی 300 تومان ، پنیر سفید کیلویی 3000 تومان ) و همچنین این پنیر محتوی پروتئینهای مغذی آب پنیر می باشد ، بر آن شدیم تا در این پژوهش ، از سطوح مختلف پنیر ریکوتا نیز همراه با پنیر سفید ایرانی در تولید پنیر پروسس استفاده کنیم وپس از اندازه گیری خصوصیا ت شیمیایی ، فیزیکی وحسی ، بهترین سطح استفاده از آن را در تولید پنیر پروسس معرفی کنیم( با توجه به اینکه پنیر پروسس مخلوطی از یک یا چند نوع پنیر مختلف می تواند باشد ) .

...

برای دریافت متن کامل و منابع بکار رفته در تهیه این مطلب درخواست خود را با ایمیل گروه آریورادمهر به آدرس  [email protected]  مطرح نمائید. پاسخگویی به ایمیل نهایتا پس از 48 ساعت انجام خواهد شد.

پروپوزال پایان نامه مقالهISI صنایع غذایی...
ما را در سایت پروپوزال پایان نامه مقالهISI صنایع غذایی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : foodsaa بازدید : 197 تاريخ : چهارشنبه 19 آبان 1395 ساعت: 20:23